Conference Center Renovation

renovations

The Gant, an award-winning condominium and conference center resort, will undergo a $5-million renovation and expansion that includes a new specialty café, panoramic rooftop deck, flexible indoor and outdoor floor plans, and contemporary new furnishings, accessories.

Colorado-based design and architecture firm, Rowland + Broughton conceptualized a design that elegantly interweaves function and style. The redesigned main lobby of the conference center will feature a floor-to-ceiling glass wall entryway, native floral vignettes and a new local artist display. Through an assortment of new panel additions, entryways and area expansions, the split-level conference rooms will boast 40% new flexible indoor and outdoor floor plan options to accommodate functions up to 200 attendees. For the business meeting, the redesign includes a new fleet of ergonomically designed business chairs, enhanced audio-video system, and dark-stained conference room tables for stylish comfort and function. For special events, this project entails new banquet seating, a new ensemble of linens, glassware and silverware.

The renovation also includes the addition of two new amenities. For planners looking to visually inspire attendees, The Gant’s new 1,800-sq. ft. rooftop deck will feature elegantly comfortable furnishings, artisan fire sculptures and native plant privacy walls,  making it one of Aspen’s most expansive and panoramic rooftop venue for al fresco gatherings. The resort will also feature a new Market Café. Overlooking the pool area, the restaurant will serve a combination of hot- and cold-plate menu items, snacks and beverages guests and conference attendees can enjoy in their outdoor seating area, poolside or take to go. The restaurant will be open year round. With the addition of the Market Café, The Gant will be Aspen’s only full-service condominium resort to offer on-property food and beverage service.

The new design is also fashioned for sustainability. Inspired by the beauty of its mountain setting, the new design incorporates an earth-tone color palette, natural stone and sustainable building materials, native vegetation, energy-efficient lighting and a sustainable rooftop deck offering 360-degree views of panoramic, mountain peak skyline. With this design, The Gant and the firm took great care to select environmentally-friendly building materials to minimize its footprint.

In place of real wood, the building’s exterior siding will feature a durable, composite product made of rice husks, mineral oil and salt that visually replicates wood siding. Designed to replicate metal, the firm will use a panelized product throughout the exterior to add visual contrast and design accents. Indoors, every element – from carpet and paint to upholstery – have been carefully selected to minimize, if not completely eliminate, the presence of hazardous materials like Volatile Organic Compounds. Energy efficient lighting and a redesigned insulation system will make the building more energy compliant by minimizing air leakage and energy consumption.

The renovation will be strategically planned in phases to maintain resort operations as usual. The summer season will usher in poolside fun, new travel packages and walking access to Aspen’s vast outdoor playground and eclectic downtown shopping, dining and cultural scene.

Share this Page: